RSS

Vitray Ayna

Vitray derslerini okulda iki dönemdir seçmeli olarak alıyorum. Bu aynayı geçen sene yapmıştım, tabi uzun süre blog yazmaya ara verince bu yazı da ertelenmişti. Zaten o dönemden kalanlarla epey post girebilirim sanırım :)

Her neyse, ben aynadan bahsedeyim :) Önce aynanın arkasını maskeleme bandıyla kapladım. Ardından istenilen şekli, aynanın boyuna göre büyülterek, karbon kağıdı yardımıyla maskeleme bantlarının üstüne çizdim.
Asıl zor kısın bundan sonra başladı, kullandığım aparatın adını hatırlamıyorum, maket bıçağından hallice, kesici bir cisim... O cisimle renkli olmasını istediğim kısımları keserek çıkardım.

Diğer arkadaşlarımın desenleri çok belirgin olduğu için, bu işlemi çok düzgün yapmak zorunda kaldırlar ki bu arkadaşlardan biri de NİNA 'dır :) Fakat benim desenim kelebeklerden oluşan, soyut bir çalışma olunca, onlara göre çok daha rahattım. Yer yer bantları yırttığım bile oldu :)) Bu arda bence NİNA da koymalı vitray aynasının fotoğraflarını...
Bu kesme işlemini yaptıkltan sonra alttaki görüntü oluşuyor.
Daha sonra aynalar "Kumlama" denen bir işlemden geçiriliyor. Okulda yaptığım için, bu işi okul üstlendi. Aynalar toplanıp sitelere götürüldü ama çok zor bir işlem de değilmiş. Hani evde yapmak isteyen olursa, aynacılar da yapılabiliyormuş...
Kumladan geçen aynanın görüntüsü de böyle oluyor. Maskeleme bandını keserek kaldırdığım yerler, ayna olmaktan çıkıp, cam olduuuuu...
Arkadan böyle görünüyor...

Önden de böyle....

Sonra arkadan, maskeleme bantlarını hiç çıkarmadan boyadım... Boyama işi de süngerle yapılıyor. Yani biz öyle yaptık :) Renk olarak Bordo ve Füme seçtim... Büyük bordo kelebekte aslında yer yer griler de var fakat fotoğrafta o da görünmüyor :)

Çok net değil fotoğraf ama, aynayı tek çekmek bile aklımıza gelmediğinden :) Böyle bir fotoğrafla gösterebiliyorum ancak :)
En son, boya kuruduğunda, çerçevesini de silikon tabancasıyla yapıştırdık, olduuuuu :))

14 yorum:

nazo dedi ki...

ba-yıl-dımm Gözde !! Kelebekler harika bir seçim olmuş, cidden ellerine sağlık..

Gözde dedi ki...

Teşekkür ederim Nazo, senin zevkine de uymuş tabi :))
Bi de sen olmasan ne olacak bu blogun hali :)))

yass dedi ki...

gozdeeeee...cok guzel olmusss... model de harıka.. ya super bıseymıs bu.. kolay bırsey mı? dısarda boyle seyler cok pahalıya satılıyor.. yanı evde yapabılır mıyız dersın.. bayıldımmm..

Gözde dedi ki...

Yass, teşekkür ederimm..
Yapılır bence canım, bir zorluğu yok... Zor yanı kumlama yaptıracak yer bulmak olabilir, ondada en kötü ihtimalle sitelere gidersin :))
Evde yapmak istersen, o kesme aparatının adını da öğrenirim :)

Laçin Tenel dedi ki...

inanılmaz guzel olmus, ellerine saglik. Kelebeklere de bayılırım zaten

Gözde dedi ki...

Çok teşekkür ederim :)))

Hayatın Ressamı dedi ki...

aaa nerdesin sen yok oldun sandım bir ara.uzun bir ara verdin.döndüğüne sevindim.
yazlıkta bir tanıdığımız salonunun bir duvarını ayna kaplatıp siyah aynadan kelebekler kestirip yapıştırmıştı.bayılmıştım.fikir aynı duruş çok güzel ellerine sağlık.

Gözde dedi ki...

evet canım :) öyle oldu biraz...
teşekkür ederim..
o da güzel bir fikirmiş gerçekten...

BlahBlah dedi ki...

hmmm çok güzel, aynada görünen kız daha güzel...

Gözde dedi ki...

:) Çok teşekkür ederim Lerzan Ablacımm

Nina Noctis dedi ki...

Eğer bilgisayarımda vitray resimlerimi bulursam koyayım bende madem istedin.. :)

Ama baya bi aramam lazım galiba... :)

Gözde dedi ki...

Ara bul o zaman :))

Haydins dedi ki...

Cok guzel olmus cok..Bende yapmak ısterım yaa..o okula benı de alınn..

a. gizem dedi ki...

eline sağlık, yeni keşfettim ve bayıldım aynaya ... çoook güzel olmuş :)

"Öylesine bir blog" olarak yazılmaya başlayan bu blog, sahibesinin ara ara onu terketmesi sebebiylede çok net bir tanıma hiç bir zaman sahip olamamıştır. "Yaptıklarımı, aldıklarımı, giydiklerimi, aklımakileri paylaştığım, ortaya karışık b'şiidir :) gzd
 
Copyright 2009 Minik... All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes