RSS

Elbisem, Hediyem ve Yolculuk

Blog yazmaya uzuuuun bir ara verdiğimde, bir post yollayıp dikiş kursuna başlayacağımı söylemiştim. Evet 1 aylık bir dikiş kursuna gittim. 2 elbise, 1 etek diktim.
İlk diktiğim elbise jarsedendi, çok zorlandım. Öyle mi olsa böyle mi olsa derken, ortaya saçma sapan giyilmesi imkansız bir elbise çıktı :)
Ondan sonra saks mavisi, çok beğenerek aldığım bir kumaştan, kalın pileli beli olan, maxi etek dikme çabalarım oldu... Oda pek istediğim gibi olmadı ama en azından giyilebilir oldu :) Ben onu ilerleyen zamanda straplez bir elbiseye çevirmeyi düşünüyorum.
Ve... son olarak yine beni çok çok çoookk uğraştıran elbisem... Siyah, etek ucu desenli sateni gördüğüm anda bayıldım. Ucundan bir parça alıp uygun renkte sarı saten arayışlarına geçtim. Bulduğumda tamamdı. Göğüs kısmı sarı, etek ucu desenli bir maxi elbise olacaktı. Tabi saten olması, göğüsteki büzgüler beni çok yordu. 3. denememde diğerlerine göre daha giyilebilir bir elbise elde ettim fakat tabiki çok hatası var :) Gizli fermuarı, fotoğraflarda bile rahatlıkla görebilirsiniz mesela :))) Ama olsun dimi, BEN DİKTİM :))

Aslında ben etek boyunun biraz daha uzun olmasını isterdim ama kumaşı kullanma şeklimizden dolayı ancak bu kadar olabildi :( Bizde kuyruk ekledik :) Böylece desenlerin yanlış birleşmesinin yaratacağı çirkin görüntüden de kurtulduk...






Fotoğraflar çok net değil, çünkü ben güzelim fotoğraf makinemi, lens açıkken 2 kere düşürdüm:(
Biraz netleme problemi yaşıyoruz :((
Bu arada dikiş için o kadar heveslenip, o kadar çok kumaş aldım ki... Amma ve lakin evde dikiş makinesi olmadığından, çantada yatıyorlar :(
Döndüğümde onlarında fotoğraflarını ekleyeyim...
Döndüğümde dedim, nerden dönüyorum ? Malumunuz okullar artık tatil, finalleri atlattık. Bana bir hava değişimi lazım. Bu akşam İstanbul'a doğru yola çıkıyorum, ordan nereye giderim, hemen döner miyim bilinmez :) Bol bol pazar gezip alışveriş yapacağım kesin :)) Yine de dayanamadım Ankaradan da alışveriş yaptım, geldiğimde tüm aldıklarımı da sizlerle paylaşacağım :))
Bunun haricinde, bir de bahsetmek istediğim Yılbaşı Hediyem var :)) Max Factor, bayan blog yazarlarına False Lash Effect Maskara göndermiş. Gönderemediklerine göndersin diye bir de onlara hediye çekleri vermiş. Bu hediye çeklerinden biri de Modacci sayesinde bana nasip oldu :) Çekimin 28 Şubata kadar süresi var, en kısa zamanda kullanıp, görüşlerimi de yazacağım :))
Modacci ya burdan bir kere daha teşekkür ederim :))
Buralar sizlere emanet arkadaşlarım :) Elbisem hakkında özellikle dikiş diken ustalarımızdan yorumlarını bekliyorum, ama dikiş dikmeyenler de yazmadan geçmesin :)
Hepinizi öpüyorummmm :)


5 yorum:

Adsız dedi ki...

Güle güle kullan :)) kullandıkça beni hatırla
MODACCI

Laçin Tenel dedi ki...

Gözdecim, senin de yazdığın gibi hatalar var ama ilk dikişlerde olmaması imkansız zaten. Bence önemli olan kumaş kombinini ve kumaş türünü iyi seçmiş olman. Daha sonrası zaten diktikçe gelişecek şeyler.

Nina Noctis dedi ki...

Etikete gel: "Ben"
Ben sana daha bişi demiyorum.. :)

Elbise harika olmuş... Zaten görür görmez kumaşa bitmiştim.. ve çok yakışmış... Güle güle kullan..
Senin elin yatkın böyle şeylere az daha uğraşsan çok daha harika şeyler yaparsın..
Yürü be aslanım...!

ayşenur dedi ki...

ben elbisenin boyundan bağlı olmasına hayran kaldım...ben dikişten hiç anlamam bir sökük bile dikemem ama zamanla ustalaşırsin bi kere başlamışsın dimi?
mutlu günler

Kararsız Raziye dedi ki...

o elbise süper olmuştu hakkaten :) sayın minik ben seni izlemeye alamadım nası olcak o iş ?

"Öylesine bir blog" olarak yazılmaya başlayan bu blog, sahibesinin ara ara onu terketmesi sebebiylede çok net bir tanıma hiç bir zaman sahip olamamıştır. "Yaptıklarımı, aldıklarımı, giydiklerimi, aklımakileri paylaştığım, ortaya karışık b'şiidir :) gzd
 
Copyright 2009 Minik... All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes