RSS

Taç var, Broş var, Çanta var :)

Bu çantayı yapalı epey oldu. Başlarken çok hevesliydim ama annem gelip, kahverengi kumaşa bir makas atınca işler bozuldu, düzeltebilmek için çok uğraştık. Heves falan kalmadı haliyle... Zaten kullanmadım da daha...
İpi rengini çok beğenip almıştım, ne yapsam diye düşünürken çanta örmek aklıma geldi. Dümdüz bir dikdörtgen ördüm, ağız kısmından biraz bırakarak yanları diktim. İçine astar geçirdim, ve puantiyeli kumaştan bir cep diktim. Daha sonra ağız kısmına puantiyeli kumaşı ara dikişiyle tutturdum. ( Annem kahverengi kumaşı kesmese, bu puantiyeli kumaş hiç olmayacaktı) Kahverengi kumaş, yapmadan bir gün önce aldığım pantolonun paçaları :) İçlerine bir defterin şeffaf kapağından bir miktar kesip, silikonla yapıştırarak sert durmasını sağladım. Kahverengi kumaşın sert kısmı boşta duruyor, yani örgünün üzerinde değil. Daha sonra kahverengi kumaşı hem çantaya hem puantiyeli kumaşa diktim. Hepsini elimde diktiğim için tam 2 günümü aldı.
Puantiyeli kumaşı o kadar sevdim ki üzerine o kumaştan fiyonklar yapıp yapıştırdım. Fiyonksuz neyim var zaten :))



Puantiyeli kumaşı çok sevdiğimi söylemiştim :) Bu kumaş annemin bana hamile olduğu zaman alıp, gömlek diktirdiği bir kumaşmış. İnce bir şerit kesip, Laçin' in bu yazısında bilekliklere yaptığı gibi kapladım. Kumaş ince olduğu için iki kat kapladım ki alttaki tacın rengi görünmesin. Artık imzam gibi olan fiyonk da sol yanda yerini aldı :)


Bu taçları zaten bu amaçla almıştım. Artık kumaşların arasına girince de diğer bir puantiyeli kumaş buldum. Aslında puantiyeli demek pek doğru değil buna, renkler dağınık... Bu da annemin hamilelik zamanlarında diktirdiği bir şeylerden kalmaymış. Neyse gördüğünüz gibi aynı şekilde kaplandı ve fiyonk kendine yine bir yer buldu. Fiyonklara her zaman yer vardır :)

Bu renkli tacın farklı bir özelliği var. Çok basit bir özellik ama benim çok ilgimi çekti, bakınız gözlük gibi yanları katlanıyor. Kaplarken, katlanma yerlerine yapıştırıcı sürmedim sadece kumaşı dolayıp geçtim, özelliğini kaybetmedi... (Fotoğrafı düzenlerken, iki kere yazmışım katlanıyor diye, artık nasıl takıldıysam :) ) Bu arada Laçin' e picnik.com tavsiyesi için ne kadar teşekkür etsem azdır. Fotoğraflarımı orda düzenliyorum :) Görmemiş gibi bir sürü şey ekliyorum :)))

Bu taçları da aynı şekilde bir şeyler yaparım diye almıştım, yaptım. Bu ikisinin yan taraflarında birazdan aşağıda göreceğiniz artık broş olan bebekler vardı. Aldığım gibi ilk işim o bebekleri sökmek oldu. Siyah beyaz olanı yine kumaştan ince bir şerit keserek, aralardan geçirdim. Fotoğrafta görünmese de sol tarafına bir fiyonk kondurmayı ihmal etmedim. Abarttım mı acaba bu fiyonk olayını :))) Diğer açık mavi olansa ince, ipek kurdele... O tacın delikleri biraz farklı olduğu için aralardan geçince böyle değişik bir model oldu. Nasıl olduysa ona fiyonk koymadım :) O sade şekliyle kaldı...

İşte taçlardan birinin bebeği... Kahverengi tonlarında bu bebeği hiç bir şey eklemeden, sadece arkasına silikonla bir broş iğnesi yapıştırarak yaptım. Lucky'den aldığım süper şeker şeye taktım :) Eğer ki niye süper şeker o diye soracak olursanız, arkasında, eteğin hemen üzerinde bir kurdele var ve kocaman bir fiyonk oluyor derim :)

Bu da diğer taç bebeğim... Vaktiyle bir çikolata kutusuyla gelen kurdele, şimdi broş oldu. Önce bir fiyonk yapıp bebeğe yapıştırdım, sonra ikisine birden broş iğnesini ekledim. Bunu taktığım yeşil, kısa, dik yakalı, karpuz kollu ceketi ise 10 YTL ' ye almıştım. Bir tanecik ve 34 beden kalmıştı, ne şans :)

Epeydir yazmıyordum, yazınca da duramadım sanırım :) Özlemişim....

23 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben bu broşları gördüüüm.. Çok tatlılardı... ^3^
Hamarat kızsın vesselam.. :D

NINA...

Gözde dedi ki...

Sağol Rennancım, getir seninkini de yapalım :)

yass dedi ki...

wallahı ben bayıldım.. sen naptın boyle yahuu bu cantaya bayıldımmm.. ama yalan soylemıcem fıyonksuz daha guzel:P ama cıddıyım gorsem hemen alırdım..

taclarda cok hosmus yaws daha dorusu hoslasmıs.. hele o arasından kurdele gecırdıgın cok hos. o katlanan tacları nerden aldın ?

Gözde dedi ki...

Yass çok teşekkür ederim :) Dürüstlüğün için de ayrıca teşekkür ederim... Bahsettiğim gibi bende biraz fiyonk takıntısı oldu :))
O katlanan tacı, Prenses Bujiteri-Euromoda Cepa mağazasından aldım canım...

nergisce dedi ki...

bayildim gözdecim , harika olmuslar. özellike tac fikri süper...canta zaten harikaa...ama bros seker gibi bayildim bayildim..güle güle kullanman dilegiyle...sevgiler

Gözde dedi ki...

Çok teşekkür ederim Sevgili Nergis :)

İz dedi ki...

gözde hernekadar puantiyeli şeyleri pek sevmesem de çok şık olmuş hepsi birbirini tamamlamış.ben puantiyeli gibi olmayan kumaşla yapıtğın taca bayıldım çantan zaten çok güzell. eline sağlık

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Bu kadar marifetli olduğunu bilmiyordum. Yoksa annen yaptı da sen mi zimmetine geçirdin :) Tebrikler valla...

Gözde dedi ki...

Pınarcım çok teşekkür ederim, o kumaşın renkleri çok güzelmiş, iyi denk geldi :)

RecepHilmi aşk olsuuun,ben yaptıım hepsini :)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Tamam o zaman tebrikler :)

Gözde dedi ki...

:) Teşekkür ederim Recep, ikna olduğuna sevindim

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

İkna olmadım da sen üzülme diye ikna olmuş gibi yaptım :)

Gözde dedi ki...

:)) üzülmeyeyim diye... Çok düşüncelisin :))

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Evet öyleyimdir :)

nazo dedi ki...

gözde gözde yürü be kim tutar seni :)) tacı sevdim ben renkli gibi olanı. broş fikri de güzel. altına kurdela koyunca ne cici durmuş. alkışladım seni :)

Gözde dedi ki...

Nazocum vizeler tutar beni :) Bu aralar biraz yavaşlamak durumundayım...
Çok teşekkür ederim, alkışlarını duyar gibiyim :)

Adsız dedi ki...

ortaokulda bende çok yapardım tac ve lastik süsleme çok cici olmuş canım ellerine sağlık resimleri de süsleyerek yazman cabası!

Laçin Tenel dedi ki...

Gözdecim,
çok güzel olmuş hepsi. Taçlara bayıldım özellikle.
Bir de picnik.com u birkaç yazıdır ben de kullanıyorum. Bilgisayardaki programlarım gittiği için. Fotoğraflar daha ilgi çekici oluyor böyle.

Gözde dedi ki...

Edicim sen ortaokulda yapıosan ben biraz geç kalmışım korkarım ki :))
Fotoğraflar için de teşekkürler, seni Laçini göre göre bende özendim :)
Çok teşekkürler Laçincim, bence de fotoğrafların böyle olması hem ilgi çekiyor, hem de sayfa daha renkli görünüyor..

Hayatın Ressamı dedi ki...

çok güzel olmuş bu taçlar.bendede fiyonk hastalıgı var.yakında kendimi paketleyip tepeme fiyonk yapıp gezicem diye korkuyorum..

Gözde dedi ki...

**Sihirlieller, canımm sana nasıl kanım kaynadı anlatamam :))) Ben bugün kafamda kocaman bir fiyonkla dolaşıyordum :)

Adsız dedi ki...

Ah benim canım üretmenin yaşı yok bebeğim. Özendim demiş birde yerims eni güzel olanı hep beraber el ele yapalım yardım gerekirse sor emi Gözümün d'si :)

Gözde dedi ki...

:) Ne tatlı kadınsın sen Edicimmm :)

"Öylesine bir blog" olarak yazılmaya başlayan bu blog, sahibesinin ara ara onu terketmesi sebebiylede çok net bir tanıma hiç bir zaman sahip olamamıştır. "Yaptıklarımı, aldıklarımı, giydiklerimi, aklımakileri paylaştığım, ortaya karışık b'şiidir :) gzd
 
Copyright 2009 Minik... All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes