RSS

Turkuaz Ponpon Kolyem


Herkesin ponpon kolyesi var, renk renk çeşit çeşit yapmışlar, bende istedim bende yaptım. Artık iplerden turkuaz ve açık mavi ipler kullanarak ponponları oluşturdum. Ponpon yapımında annemde bana yardım etti ve dedi ki "Senin bebekliğinde giydiğin örgü elbiselerine de ben böyle ponponlarlar yapardım, kırmızının içine de bir sıra beyaz ip koyardım, herkes senden çok ponponlara bakardı" :) Annemin ponpon sırlarından yararlanarak pofuduk ponponları başarıyla yaptık. Sonra sıra geldi kordona, onun içinde turkuaz ipin tamamını iki kat burgu yaptık, fakat tahminimden biraz kalın olduğu için, ponponları üzerine dikmek, ipi uzun olanları bağlamak zorunda kaldım. Oysa ben ipi ponponların içinden geçirmek istemiştim. Tabi ipin kalınlığı yüzünden istediğim boncukları da geçiremedim, kristallerle yapmak istemiştim ama onlar olmayınca ipten geçebilecek boncukları kullandım, içime çok sinmesede... Bir kaç gümüş rengi obje ve top taktım. İki yerine beyaz ve beyaz simli kurdeleler koyarak, imzamı attım diyebilirim. Kurdelesiz nerdeyse hiçbir şey gözüme güzel görünmüyor. Neyse, kolyenin uçtan uca uzunluğu 2 metre 20 santimetre oldu, uçları bağlayınca 1 metre 10 santimetreye düştü. Aramızda sadece 50 santimetrelik bir fark kaldı :)) İki kat, üç kat veya alttan bağlayarak kullanmayı düşünüyorum.
Gözde.......

6 yorum:

nazo dedi ki...

merhaba gözdecim, süheyla hanımın blogunu geziyordum. sizin durum "anasına bak, kızını al" gibi olmuş. İkinizde çok güzel şeyler yaratıyorsunuz. bundan sonra daha sık geleceğim. bir de anahtarlık çok şeker.

Gözde dedi ki...

Nazocum çok teşekkür ederim, biraz "rol model" alma durumu var tabi :) Her zaman bekleriz...

nazo dedi ki...

gözde bişey soracağım sana. ankarada yaşamıyorum fakat master nedeniyle sık sık geliyorum. bir kaç kez izmir caddesindeki bi takıcıdan boncuk aldım. normal de takı, toka vs. satıyor, dükkanın küçük bir bölümünde boncuklar vardı. onun dışında kızılay civarında bildiğin bir boncukçu var mı? afyonda yaşıyorum ve çok sınırlı alabileceğim yer. teşekkürler şimdiden ;))

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

çok güzel bir kolye olmuş. Minik ponponlara bayıldım çok şirin olmuşlar :)

Gözde dedi ki...

Esracım çok teşekkür ederim, bende takı kutusuna koymaya kıyamadım, duvara süs yaptım kullanmadığım zamanlarda :)
Nazocum maille daha çok yardımcı olabilirim sanırım bu konuda sana

Adsız dedi ki...

Hihoo şeker maviş kolye çok sade ama bir o kadar da eğlenceli olmuş elelrine sağlık güzel kadın :)

"Öylesine bir blog" olarak yazılmaya başlayan bu blog, sahibesinin ara ara onu terketmesi sebebiylede çok net bir tanıma hiç bir zaman sahip olamamıştır. "Yaptıklarımı, aldıklarımı, giydiklerimi, aklımakileri paylaştığım, ortaya karışık b'şiidir :) gzd
 
Copyright 2009 Minik... All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes