RSS

Örgü Bileklikler




Bu bileklikleri 2 yada 3 yıl önce yapmıştım. Çok kolay gibi görünseler de, örme ve birleştirme aşamaları oldukça sıkıntılı oluyor. Bileklik tellerini eşit kesseniz bile uçlarını kıvırırken ve örerken boyutlar değişiyor, örgüyü bozmadan boyutları tekrar eşitlemek zorluyor. Bundandır ki ben yanınızda biri varken yapmanızı tavsiye ediyorum :)

Bir çoğunuzun yapılışına dair fikirleri mutlaka vardır ama ben yine de anlatayım. Öncelikle bileklik tellerinden 9 tane kolunuza uygun ve eşit boyda kesip, üçer üçer ayırıyorsunuz. Ben her bir üçlüyü aynı renk yaptım ama rengarenk olsa da gayet güzel olabilir. Neyse, boncukları dizdikten sonra, bir tarafı çiviye geçiriyorsunuz. Yanınızdaki sahıştan bir ucundan tutmasını istiyorsunuz, tutmam derse zorla tutturuyorsunuz :) Üç tane üçlü grubu örüp, boylarını eşitleyip, burayı da bir çiviye geçiriyorsunuz. Çivilerin uçlarını da boncuklar yada objelerle süslüyorsunuz.
Güle güle takın :)
Gözde

2 yorum:

Adsız dedi ki...

böle zahmetli ama pratik modelleri paylaştığın için teşekkür ederis =) dewamını heyecanla bekliorz :D

Gözde dedi ki...

Sen beni takip etmeye devam et Erenciimm, ben sana böyle "zahmetli ama pratik" modeller yayımlıcam :))

"Öylesine bir blog" olarak yazılmaya başlayan bu blog, sahibesinin ara ara onu terketmesi sebebiylede çok net bir tanıma hiç bir zaman sahip olamamıştır. "Yaptıklarımı, aldıklarımı, giydiklerimi, aklımakileri paylaştığım, ortaya karışık b'şiidir :) gzd
 
Copyright 2009 Minik... All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes